ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΚΙΝΔΥΝΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Είμαστε αδειοδοτημένοι από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με Αριθμ.302/2013.

Άμεση Επικοινωνία

Τηλ. : 210 99 23 164
Κιν. : 693 68 42 017

Φόρμα επικοινωνίας

Η ‘’hometechnik’’, εκτός από τις αποφράξεις, παρέχει την καλύτερη εξυπηρέτηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά την απολύμανση του κτιρίου σας στην Αθήνα και σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής.

απολυμανσεις

απολυμανσεις

Η εταιρεία ‘’hometechnik’’ έχει καταξιωθεί από τους πελάτες της ως την πλέον αξιόπιστη και αποτελεσματική στον τομέα των απολυμάνσεων, μέσω των Aπεντομώσεων και των Mυοκτονιών. Η Άμεση Ανταπόκριση, οι Oλοκληρωμένες Λύσεις, η Μεθοδολογία, η Εκπαίδευση του Προσωπικού, τα Νέας Γενιάς Φάρμακα κι ο Σύγχρονος Εξοπλισμός, συνθέτουν το οργανωμένο δίκτυο της εταιρείας ‘’hometechnik’’ που δημιουργεί για εσάς όλες τις προϋποθέσεις για πλήρεις και αποτελεσματικές υπηρεσίες υψηλών απαιτήσεων απολυμάνσεις.

Έχοντας στη διάθεσή μας εξειδικευμένα συνεργεία με άρτια καταρτισμένους, έμπειρους τεχνικούς-απολυμαντές υπό την επίβλεψη υπεύθυνου χημικού και χρησιμοποιώντας φάρμακα δραστικά αλλά ακίνδυνα για τον άνθρωπο, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας, πραγματοποιούμε κάθε είδους απολυμάνσεις - απεντομώσεις-μυοκτονίες άμεσα, ακίνδυνα, οικονομικά και κυρίως αποτελεσματικά.

Πιστοποιητικό Απολύμανσης μετά απο κάθε εφαρμογή

Η ‘’hometechnik’’ είναι αδειοδοτημένη με αναγγελία έναρξης επαγγέλματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  με Αριθμ.302/2013  και σας παραδίδει Πιστοποιητικό Απολύμανσης μετά απο κάθε εφαρμογή. Σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας ή της Αττικής κι αν βρίσκεστε, αρκεί ένα τηλεφώνημα και τα ειδικά συνεργεία μας για τις απολυμάνσεις θα είναι άμεσα δίπλα σας για να σας απαλλάξουν οριστικά από κάθε είδους "εισβολέα" στην κατοικία ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

απολυμάνσεις-απεντομώσεις-μυοκτονίεςΟι  Απεντομώσεις - Απολυμάνσεις - Μυοκτονίες σε κατσαρίδες, ποντίκια, κοριούς, ψύλλους, κουνούπια, μυρμήγκια, ακάρεα, τσιμπούρια, μύγες κ.α  είναι μια δραστηριότητα που απαιτεί υπευθυνότητα, γνώσεις, εξειδίκευση  και κυρίως σχεδιασμό στην εφαρμογή.

Ιδιαίτερη προσοχή σε εφαρμογές με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ακατάλληλα,επικίνδυνα σκευάσματα (φάρμακα) που δεν έχουν έγκριση για κατοικημένους χώρους.

 Η επιλογή στο συνεργείο απολύμανσης δεν πρέπει να γίνεται με μοναδικό κριτήριο το οικονομικό όφελος αλλά την ποιότητα και την ασφάλεια στην υπηρεσία.

 Η παρουσία παρασίτων εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και η αντιμετώπιση τους πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας. Τα έντομα μεταφέρουν ασθένειες και μικρόβια.

Οι κατσαρίδες είναι έντομα που ζουν σε όλο τον πλανήτη. Υπάρχουν τουλάχιστον 3,500 είδη, αλλά μόνο λίγα δημιουργούν προβλήματα στον άνθρωπο. Στην Ελλάδα τα είδη που δημιουργούν προβλήματα είναι:

Η γερμανική κατσαρίδα (Blatella germanica). Είναι μικρή και ξανθιά, βρίσκεται συνήθως σε κουζίνες (οικιακές και επαγγελματικές), ενώ προτιμά υγρά και ζεστά σημεία. Το είδος αυτό προξενεί τα περισσότερα προβλήματα κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους (κουζίνες, διαδρόμους ηλεκτρικών καλωδίων, εσοχές ξύλινων ή ανοξείδωτων πάγκων προετοιμασίας τροφίμων, ντουλάπια κουζίνας, ηλεκτρικές συσκευές, σπασμένα πλακάκια-φθαρμένους αρμούς ή ανοίγματα κουφωμάτων και σοβατεπί) και είναι δύσκολο να εξοντωθεί.

Η ανατολική κατσαρίδα (Blatta orientalis). Είναι μαύρου χρώματος και βρίσκεται συνήθως σε υπόγεια, λεβητοστάσια, αλλά και εξωτερικούς χώρους κάτω από πεσμένα φύλλα ή άλλα αντικείμενα.

Η αμερικανική κατσαρίδα (Periplaneta americana). Είναι μεγάλη και καφέ και συνήθως βρίσκεται στα φρεάτια και το αποχετευτικό σύστημα, εισέρχεται εντός οικιών είτε μέσω των σωληνώσεων αποχέτευσης είτε με το πέταγμα, μιας και μπορεί να πετάξει αρκετά μακρινές αποστάσεις.

Οι κατσαρίδες είναι κατά κανόνα νυκτόβια έντομα. Ζουν το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους σε προστατευμένα καταφύγια με ρωγμές, σχισμές ή κενά κατά τη διάρκεια της ημέρας και δραστηριοποιούνται κατά τη νύχτα προς αναζήτηση τροφής, οπότε και γίνονται αντιληπτές.

Τα μυρμήγκια δημιουργούν αποικίες που είναι οργανωμένες σε κοινωνίες. Προβλήματα στον άνθρωπο δημιουργούν κυρίως το Μαύρο ή Μυρμήγκι του κήπου (Lassius niger) και το Μυρμήγκι του Φαραώ (Monomorinon pharaonis). Τα δύο αυτά κύρια είδη δημιουργούν αποικίες γύρω από την πηγή της τροφής και προκαλούν προβλήματα καθώς διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις αναζητώντας τροφή. Αναζητούν ζεστές συνθήκες αλλά και υγρασία για την εστία τους και έτσι όταν τις βρουν δεν τις εγκαταλείπουν. Αυτές οι συνθήκες δεν τους επιτρέπουν να πετάξουν παρόλο που διαθέτουν φτερά.

Έχουν κύκλο ζωής 40-70 ημερών, με βασίλισσα που μπορεί να γεννήσει 400 ή περισσότερα αυγά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, με 10-12 αυγά ανά ομάδα στο πρώιμο στάδιο παραγωγής, ενώ αργότερα 4-7 αυγά ανά ομάδα.

Τα μυρμήγκια αποτελούν μία οργανωμένη κοινωνία. Ζουν καθ’ ομάδες δημιουργώντας κοινωνίες με μια ή περισσότερες βασίλισσες, τις νύμφες, πολλές άγονες εργάτριες και περιπτωσιακά τα αρσενικά. Κάθε άτομο έχει το δικό του ρόλο ύπαρξης και έτσι αναπτύσσεται συνεργασία στην προσπάθεια επιβίωσης της κοινωνίας τους. Η βασίλισσα όπως και οι εργάτριες είναι γένους θηλυκού. Τα αρσενικά ζουν, με μοναδικό τους λόγω ύπαρξης, να ζευγαρώσουν τη βασίλισσα και μετά πεθαίνουν. Οι εργάτριες μεταφέρουν απλά την τροφή και σκάβουν την εκάστοτε φωλιά.

Οι κοριοί (Cimex lectularius) είναι υποχρεωτικά αιμομυζητικά εκτοπαράσιτα που δραστηριοποιούνται τη νύχτα. Το σχήμα τους είναι οβάλ και επίπεδο, αν δεν έχουν τραφεί. Το κεφάλι τους είναι μικρό και έχουν μακριά και λεπτή προβοσκίδα μέσω της οποίας αναρροφούν αίμα από τους ξενιστές τους. Τρέφονται αποκλειστικά με αίμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Τα θηλυκά γεννούν συνήθως 3 αυγά την ημέρα και ζουν περίπου 250 μέρες.

Οι κοριοί κατά τη διάρκεια της ημέρας παραμένουν κρυμμένοι σε ρωγμές, σχισμές ή χαραμάδες γύρω από τον ξενιστή. Εντοπίζονται συνήθως στο κρεβάτι και γενικώς σε όλο το υπνοδωμάτιο. Εκεί μπορεί να παραμείνουν κρυμμένοι, σε ασιτία (απουσία ξενιστή) έως και ένα χρόνο. Για τους παραπάνω λόγους η εξόντωση των κοριών είναι μία εξαιρετικά δύσκολη και επίπονη διαδικασία.

Tα τελευταία χρόνια καταγράφεται ραγδαία αύξηση των προσβολών από κοριούς κατά 500% αποδιδόμενη είτε στην αύξηση των διεθνών ταξιδιών είτε στην αύξηση του διεθνούς εμπορίου, ή στη μετανάστευση κ.α. Οι συνήθεις τρόποι μετάδοσης είναι με μεταχειρισμένα έπιπλα και αποσκευές. Οι κοριοί δεν μεταδίδουν κάποιο νόσημα, ωστόσο θεωρούνται ιδιαίτερα ενοχλητικά έντομα λόγω του έντονου ερεθισμού που προκαλούν τα τσιμπήματά τους.

Οι μύγες είναι ανεπιθύμητες, καθώς προκαλούν όχληση με την παρουσία τους αλλά και επειδή είναι μηχανικοί και βιολογικοί φορείς περισσότερων από 100 παθογόνων μικροβίων. Μπορεί να μεταδώσουν στον άνθρωπο, μεταξύ άλλων, πολύ σοβαρές ασθένειες (σαλμονέλα, άνθρακα, δυσεντερία, πολιομυελίτιδα, φυματίωση κ.α.). Συνδέονται άμεσα με την ανθρώπινη δραστηριότητα και παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να αναπαραχθούν. Η ακτίνα στην οποία πετούν μπορεί να έχει μήκος μέχρι και 20 χιλιόμετρα. Όσο αφορά την αναπαραγωγή τους, το θηλυκό μπορεί να γεννήσει 4-5 παρτίδες από 100-150 αυγά, που εναποθέτει σε οργανικό υπόστρωμα κατάλληλο για την ανάπτυξη των προνυμφών (κοπριά, περιττώματα ζώων, φυτικά υπολείμματα σε αποσύνθεση).

Η διάρκεια ζωής των τέλειων εντόμων είναι 2 έως 4 εβδομάδες. Μετά την εναπόθεση των αυγών, εντός δύο ημερών εκκολάπτονται σε προνύμφες και σε 5-14 ημέρες εξέρχονται τα τέλεια έντομα. Συνήθως οι μύγες παρατηρούνται σε περιοχές με ρεύματα αέρα και με έντονη οσμή . Οι μύγες χρησιμοποιούν το σάλιο τους για να ρευστοποιήσουν τις στερεές τροφές, ώστε να διαλυθούν και στη συνέχεια να μπορέσουν να τις αναρροφήσουν με την προβοσκίδα τους. Η διαδικασία, όμως, αυτή έχει ως αποτέλεσμα την επικίνδυνη μόλυνση της τροφής.

Τα τσιμπούρια (κρότωνες) είναι παρασιτικά αρθρόποδα που ανήκουν στα αραχνοειδή και δεν διαθέτουν φτερά. Η δραστηριότητα τους είναι ιδιαίτερα έντονη όλο το χρόνο εκτός από τους χειμερινούς μήνες. Υπάρχουν πολλά είδη κροτώνων ανά τον κόσμο με σπουδαία υγειονομική σημασία. Μπορεί να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες (εγκεφαλίτιδα, πιροπλάσμωση, τουλαραιμία, νόσος του Lyme κ.α.). Το τσίμπημα των τσιμπουριών δεν είναι πρόσκαιρο. Με τα στοματικά του μόρια παραμένουν προσκολλημένα στον ξενιστή για αρκετό διάστημα έως να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ποσότητα αίματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μερικά είδη τσιμπουριών, κυρίως θηλυκά που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και παράλυση του νευρικού συστήματος ή ακόμα και θάνατο. Τα τσιμπούρια ανεβαίνουν σε χαμηλή βλάστηση και περιμένουν να περάσει ο ξενιστής. Όταν βρεθούν πάνω στον ξενιστή μετακινούνται σε σημεία όπου θα προσλαμβάνουν ανενόχλητα αίμα (πίσω από το γόνατο, κάτω από τις μασχάλες, κάτω από το στήθος κ.α.).

Οι σφήκες ανήκουν στα κεντροφόρα Υμενόπτερα. Το σώμα τους έχει ελάχιστο τρίχωμα και είναι έντονα χρωματισμένο. Τρέφονται με άλλα έντομα, αλλά και ζακχαρούχες ουσίες. Οι φωλιές τους μοιάζουν ως προς τα εξάγωνα κελιά και είναι γκρίζες και θυμίζουν χαρτόνι. Είναι κατασκευασμένες από ένα υλικό που παράγεται από το σάλιο του θηλυκού σε συνδυασμό με ίνες ξύλου. Τις δημιουργούν κυρίως σε υπόγεια, σε στέγες, γενικότερα σε σκιερά μέρη. Χτίζονται σε απρόβλεπτες θέσεις ακόμα και εντελώς κατακόρυφα. Ο κύκλος ζωής τους είναι 2 μήνες. Η τροφή τους είναι κυρίως γλυκιά όπως το νέκταρ.

Οι σφήκες έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται σε ποικίλες συνθήκες περιβάλλοντος και διαθέτουν εξαιρετική όσφρηση. Δεν είναι απαραίτητα επιθετικά έντομα, καθώς ο μόνος λόγος επίθεσής τους είναι λόγω άμυνας και κυρίως όταν θέλουν να προστατεύσουν τη φωλιά τους. Το κέντρισμά τους μπορεί να επιφέρει ισχυρό πόνο αλλά και να προκαλέσει έντονο κνησμό, αλλεργία ή να οδηγήσει σε αλλεργικό σοκ.

TOP